shopify visitor statistics

Quaevis Terra Patria

Heel de wereld, mijn vaderland

Desideridus Erasmus / 1508

(Adagia 1193)

Naar aanleiding van de Erasmusprijs 2011 die door prins Willem Alexander werd uitgereikt aan de Spaanse architect Joan Busquets, kreeg ik van de Stichting Erasmusfestival het verzoek om pleinen en parken te fotograferen in de steden van de Lage Landen waar Erasmus ooit heeft gewoond en gewerkt; Anderlecht, Antwerpen, Bergen op Zoom, Brussel, Deventer, Gent, Gouda, 's-Hertogenbosch, Leuven, Mechelen, Rotterdam en Utrecht. De fotografie werd uitgebreid met de steden Brabant Stad te weten: Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg.

 

Voor mij werd dit project, waaraan ik ruim een jaar heb mogen werken, het een onderzoek naar 'Het Beslissende Moment' van de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson. (zie tekst)

 

Het resultaat werd gevat in een voortreffelijk boek, gedrukt op de persen van Lecturis, met vormgeving van Wim en Remco Crouwel, en met teksten van prof. dr. Rik Torfs en dr. Lucy L. Schl├╝ter. In de merendeels geconstrueerde panoramafoto's van mijn hand spelen licht, ruimte en tijd een bepalende rol.

 

Ondanks het ISBN nummer was het boek niet verkrijgbaar in de reguliere boekhandel; het was bestemd voor gasten van de gala-avond ter ere van  laureaat Johan Busquets in het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch.

 

Zolang mijn eigen voorraad strekt kunt u via  deze link nog een exemplaar bestellen.

slideshow Quaevis Terra Officina

Heel de wereld, mijn studio

L.J.A.D. Creyghton / 2011